Covid-tesztek az összes koronavírus-variáns kimutatására

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egyaránt aggodalomra okot adónak minősítette a koronavírus alfa, béta, gamma, delta és omikron variánsát. Milyen teszt alkalmas az összes Covid19-változat kimutatására? Cikkünkből kiderül!

A koronavírus gyorstesztek mindössze 10-15 perc alatt egyszerűen és kényelmesen elvégezhetőek

Ha felmerül a koronavírus-fertőzés gyanúja, akkor minél hamarabb érdemes tesztet végezni. A tesztelés a koronavírus-járvány elleni küzdelem, a fertőzöttek kiszűrése, valamint az idősek és a krónikus betegségben szenvedők védelme szempontjából egyaránt fontos. Mindenképpen érdemes otthon tartani gyorstesztet, ugyanis a tünetek jelentkezése esetén kiemelten fontos, hogy minél hamarabb kiderüljön, hogy koronavírusról van-e szó. A koronavírus gyorstesztek minősége jelentősen javult az elmúlt hónapok, évek során. Napjainkban már a megbízható forgalmazóktól beszerzett tesztek közel 100 százalékos pontossággal teljesítenek. A Covid-19 tesztek a többsége mindössze 10-15 perc alatt egyszerűen és kényelmesen elvégezhető, és igen kedvező áron juthatunk hozzájuk a Carbon Medical webshopjából. Sokan idegenkednek az orrtesztektől – számukra jó hír, hogy már nyáltesztek is kaphatóak, amelyek szintén megbízható eredménnyel szolgálnak az összes koronavírus mutáció esetében. Ez a változat a gyermekek és az idősek esetében is jobban alkalmazható.

98,99 százalékos pontossággal lehet megállapítani az aktuális omikron fertőzést

Szerencsére már kaphatóak olyan Covid gyorstesztek is, amelyek az összes koronavírus-variáns kimutatására alkalmasak. Ilyen például a Hightop Biotech koronavírus antigén gyorsteszt, amelynek alkalmazásához orrgarati vagy szájgarati kenet szükséges. Segítségével a jelenlegi fertőzés mutatható ki. A Vazyme koronavírus antigén gyorsteszt szintén alkalmas az omikron variáns kimutatására is. Az aktuális fertőzést mindössze 10 perc alatt, 98,99 százalékos pontossággal lehet megállapítani ennek a tesztnek a segítségével. Ennél a változatnál a mintavétel orrból, orrgaratból vagy garatból történik. Megbízható koronavírus gyorstesztekért keresse fel a Carbon Medical webshopot!