Otthon

Tévhitek a kúszó növényekkel kapcsolatban

Számos tévhit terjedt el a kúszó növényekkel kapcsolatban, viszont jóval több érv szól használatuk mellett, mint amekkora kárt okozhatnak. A szakértők szerint ideje lenne rehabilitálni régebben bevált növényeket, mivel hosszú távon a zöldítésnek pozitív haszna érvényesülne és esztétikai haszonnal is járna a városkép megítélésében. (tovább…)

Mi alapján érdemes műanyag ablakot vásárolni?

Az a tény fix és megingathatatlan, hogy az elavult, rosszul szigetelő nyílászárók cseréje nagyszerű ötlet. Sőt sokszorosan megtérülő beruházás. Pláne most, amikor mindenki próbálja a rezsiköltségeket csökkenteni. Nem mindegy, hogy ősszel vagy télen a párkányon túlra távoznak-e a meleg fuvallatok, míg befelé akadálytalanul érkeznek a hideg légáramlatok. Tehát az elhatározás helytállósága nem vitás, viszont a teljes sikerhez nagyon nem mindegy, végül milyen típusú ablakra esik a választás. (tovább…)

Mit csinál az energetikai tanúsító?

Mit csinál az energetikai tanúsító?

  • A megrendelő által igényelt épületet felméri, a 7/2006. kormányrendeletben rögzített hőtechnikai számításokat elvégzi, meghatározza az összesített energetikai jellemzőt és a 176/2008. kormány-rendelet alapján az épületet energetikai minősítési osztályba sorolja ( A+, A, …..H, I ). „C” kategóriás épület éppen megfelel a hatályos követelményeknek. Keresse cégünket, ha nem tudja kihez forduljon: energiatanúsítvány gyorsan és olcsón. Amennyiben az épület nem felel meg a kö-vetelményértéknek, javaslatot tesz az energetikai korszerűsítésre, legalább a „C” szint eléréséhez.

(tovább…)