Weboldal készítés kisokos: Így készül

A weboldal készítés rejtett folyamataiba fogunk most beavatni titeket. Végigvezetünk a munkálatokon az első pillanatoktól kezdve az utolsó simításokig. Tehát minden vágyad egy új weboldal. Beírtad a Google keresőjébe, hogy weboldal készítés, ránk is találtál az interneten, majd kitöltötted az ajánlatkérő űrlapot. Mi is történik ezután?

A lehető leghamarabb felvesszük veled a kapcsolatot. Egyeztetjük a részleteket, átbeszéljük, hogy mik az elképzeléseid. Az sem baj, ha nincs pontos terved, szívesen segítünk abban, hogy milyen weboldal lenne számodra a legmegfelelőbb.

Ezután elkészítjük a személyre szabott árajánlatodat és ha elfogadtad, el is kezdjük a munkát. A weboldal, amin keresztül a folyamatot bemutatjuk Teleki Gergő zongoraművész honlapja.

Ha van már domain neved és tárhelyed, egy lépést megspórolsz, de az sem baj, ha nincsen, ebben az esetben ezket mi elintézzük, neked csak a domain nevet kell kitalálnod. A domain névnek és a tárhelynek éves díja van, amiről mi minden fordulónál tájékoztatunk.

A kiindulási pont tehát egy üres WordPress alapú oldal, ami így néz ki.

Első körben felmérjük, hogy milyen terveid vannak a weboldallal kapcsolatban. Van-e logód? Milyen színvilágot szeretnél? Kitaláltad-e a menüpontok nevét és struktúráját? Majd bekérjük tőled az oldalra szánt tartalmakat (képeket, szövegeket, videókat). Természetesen az sem baj, ha nincs konkrét elképzelésed, mert mi nagyon szívesen segítünk mindenben. A weboldal készítés tehát információgyűjtéssel indul. Teleki Gergő esetében egy önéletrajz formájában kaptuk ezt meg. Az ő kifejezett kérése csak az volt, hogy a kék szín jelenjen meg a weboldalon. A kérések között lehetnek képek, formák, minta oldal, bármi, ami úgy érzed, hogy neked tetszik és közelebb vihet minket a végén a tökéletes végeredményhez.

A galériába tartozó fotókat ő küldte el nekünk, a többi képet mi kerestük különböző stockfotós oldalakon. Stock fotókból léteznek ingyenesek és fizetősek is. első körben az ingyenesek között szoktunk nézelődni, azonban érthető okokból itt jóval kevesebb a választék. Fizetős stock fotókat az 123rf oldalától szoktunk vásárolni, itt a képek 750-1500 Ft között mozognak mérettől függően.

Az ügyfél önéletrajzából kiderült, hogy rengeteg helyen koncertezett már életében, ezt azzal próbáltuk érzékeltetni, hogy külön képekkel soroltuk fel a városokat, ahol járt.

Külön menüpontba tettük a színházi szerepléseit, valamint a zeneműveket, melyeket ő szerzett. A fejlécbe városok képeit raktuk, melyek esti órákban készültek, ugyanis ilyenkor nagyon szépen érvényesül a kék szín. Került az oldalra ezen kívül még blog fül és kapcsolat menüpont is. Mivel Gergő nemzetközi szinten tevékenykedik, az oldal angol verziójának elkészítése is szükséges volt.

A weboldal készítés során természetesen folyamatosan egyeztetünk az ügyféllel, így ő is pontról pontra nyomon követheti a történéseket. Miután mindennel elkészültünk, tartunk egy oktatást, melynek keretében megmutatjuk, hogyan tudod kezelni az oldaladat. Így nem okoz majd gondot, ha képet vagy szöveget szeretnél cserélni, esetleg blog posztot feltölteni. A végeredmény tehát egy olyan weboldal, melyet a későbbiekben teljes egészében te tudsz szerkeszteni.

Egy későbbi pontként Zenei üzlet is kialakításra került az oldalán, ahol az általa játszott dalokat lehet megvásárolni és letölteni. A WordPress alapú weboldalakhoz rengeteg bővítmény áll rendelkezésre, így egy ilyen zenei áruház létrehozása sem okozott különösebb gondot. A munka után online képernyőmegosztással megmutattuk az ügyfélnek, hogyan tudja feltölteni a számait, hogy áruházát saját maga kezelhesse. A végeredmény szuperül sikerült és az ügyfél is maximálisan elégedett volt.