sevilla plaza espana

Sevilla látnivalók

Sevilla kellemes atmoszférája, gasztronómiai különlegességei miatt népszerű utazási célpont. Az Andalúz tartományi főváros, Sevilla történelmi látnivalókban gazdag, több napos elfoglaltságot kínál akár a családos látogatók számára is. A város nevezetes eseménye a szeptembertől októberig zajló flamenco fesztivál, amelyre a világ minden részéből érkeznek a művészek és a flamenco táncművészeti társulatok.

A legendák szerint Sevillát Herkules alapította, a rómaiak és a mórok idején is virágzó városközpont volt. Fénykorát 1492-ben Amerika felfedezésével érte el. Sevilla Don Juan, Carmen és Figaro városa, ugyanakkor ellenállhatatlan vonzerejét a páratlan elhelyezkedése, és a kellemesen meleg napsütéses klímája jelenti.

Sevilla legszebb látnivalói

A város élén keverékét adja a mudéjár, a gótika és a reneszánsz építészetének, amelyeket kellemesen ötvöz a modern kori építészet remekműveivel. Mindezek együttesen egy életerős lüktető város hangulatával kápráztatja el az ide látogatókat.

 

Óváros

Sevilla óvárosa a Centro Historico a Guadalquivir folyó partján húzódik, itt találhatók a legjelentősebb látnivalók az Alcázar, a Santa María de la Sede katedrális, és a Giralda-torony, amelyek az UNESCO Világörökségnek részét képezik.

Az óváros közepén álló La Catedral gyakorlatilag a városban bárhonnan látható. A legnagyobb keresztény templomok egyike, valamint egyben a világ legnagyobb gótikus székesegyháza. A monumentális méretű épület a nagy Almaja mecset helyén épült, több mint száz éven keresztül. A székesegyházzal szemben áll a királyi Mudéjar palotakomplexum, az Alcázar. Az erődített palota különböző korszakok épületeiből áll, jellegében a granadai Alhambra-hoz hasonlatos. A La Giralda harangtorony Sevilla jelentős műemléke.  A mecset mellé épített minaret az egyik legnépszerűbb attrakció, tetejéről csodálatos panoráma nyílik a városra.

Santa Cruz negyed

A Barrio Santa Cruz az egykori zsidó negyed ideális azok számára, akik a középkori spanyol városok hangulatát kívánják megismerni. Az óvárostól keletre a folyó által határolt területen élt az 1300-as évek végéig a helyi zsidó lakosság, majd bezárták a zsinagógáikat, és erőszakkal keresztény hitre térítették át őket. Ma a negyed népszerű a plázáiról, kellemes kávézóiról és tapas bárjairól.

Metropol Parasol

Az óvárosban a La Encarnacion téren áll a modern látványosság a Metropol Parasol. A hat gigantikus esernyőt szimbolizáló faszerkezet a világ legnagyobb faépülete közé tartozik, modern kialakítása miatt komoly viták alakultak ki. Az Inrcarnacion gombáinak nevezett építmény multifunkciós jellegű, működik benne piactér, szabadtéri pláza, antikvárium és a tetején egy kiváló étterem, valamint sétány és kilátó is található.

Maestranza bikaviadal aréna

A spanyol bikaviadal hagyományok iránt érdeklődők kedvelt látnivalója a Plaza de Toros de la Maestranza. A 14 ezer fős aréna Spanyolország legrégebbi bikaviadal-arénája. A látogatók a tavasztól-őszig vasárnaponként rendezett esemény mellett a múzeumában a híres bikákat, és matadorokat ismerhetik meg.

Maria Luisa Park

A Guadalquivir folyó mentén található Maria Luisa Park Sevilla jelentős nyilvános parkja, eredetileg jelentős része a San Telmo-palota kertjéhez tartozott. Jelentős a madárállományáról, papagájok, hattyúk, és kacsák népesítik be. Kellemes helyszín egy sétára, hiszen a parkban a tavak és szökőkutak mentén elszórva számos szobor is látható.

Torre del Oro

A Sevillában látható építmények közül a Torre del Oro fejezi ki legtökéletesebben, hogy a folyónak mekkora jelentősége volt az ország gyarmati időszakában. A város a tengeri kereskedelemben elért dicsőségét nagyban köszönheti annak, hogy egyrészt a tengerig hajózható volt, másrészt az itt állomásozó hajók jóval nagyobb védelmet élveztek a hagyományos tengeri kikötőben horgonyzó hajóknál. A torony az 1200-as években épült, ma egy tengerészeti múzeumnak is az otthona. A tetőtéri kilátóplatformjából csodálatos panoráma nyílik a városra.

Nyaralás Spanyolországban

Las Palmas

További utazási tippek – városlátogatások
Maribor
Bréma
Párizs látnivalók
München