konyhabútor ajtók cseréje

A konyhabútor ajtók cseréje

Sajnos nagyon sokszor előfordul, hogy egy rossz mozdulat következtében, bizonyos konyhabútor ajtók megsérülnek, vagy teljesen letörnek a helyükről. Amennyiben, a zsanérok hibásodnak meg, még jól is járunk, viszont, ha maga a faanyag, akkor bizony a konyhabútor ajtók cseréjére lesz szükségünk.

Természetesen a konyhabútor ajtók cseréje az elhasználódás következtében is indokolt lehet, de ez általában a ritkább eset. A legnagyobb probléma nem is a cserét jelenti ilyenkor, hanem az, hogy ugyan olyan konyhabútor ajtókat kell találni, amilyenek az eredetik voltak.

Ha egységes stílusú konyhabútorról beszélünk, akkor ez egyáltalán nem könnyű feladat, ugyanis nem biztos, hogy kapunk elemet a régebben vásárolt garnitúrához. Persze lehet szerencsénk, az viszont tény, hogy ez csak nagyon ritka esetekben igaz. Valójában csak egy lehetőségünk marad.

Egy szakemberrel le kell gyártatnunk azokat a konyhabútor ajtókat, amelyek károsodtak. Amennyiben préselt lapból készült a bútorunk, nagy valószínűséggel találni fogunk megfelelő színű és mintázatú lemezt, viszont ha tömör fából készült, a szakember leleményességére leszünk kénytelenek hagyatkozni. Ha tehát, letörnek, vagy megrepednek a konyhabútor ajtók, legyünk elővigyázatosak a pótlásnál!