A fogbeültetés technikája

A legmodernebb eszköznek számít a foghiányok pótlására a fogbeültetés. Óriási fejlődésen ment keresztül az implantáció technika, ugyanis egyre színesebb a fogbeültetés modern palettája a hagyományos csavar implantátumokkal, mini implantátumokkal, csontpótlással, bio membránokkal vagy cirkon fog implantátum felépítménnyel.

Természetesen a fogbeültetés sikere nagyon sok dolgon múlik, azonban fontos kiemelni a megfelelő tervezést, előkészítést és a műtéti technikát. A fogbeültetés tervezésekor figyelembe kell vennünk, hogy a beültetés több lépcsős kezelés sorozat, így a betegnek nagyfokú türelemmel kell rendelkeznie, hiszen az elkészülés ideje hossza, mint a hagyományos fogpótlásé.

Milyen kérdések merülhetnek fel bennünk a fogbeültetés előtt?

Például: mikor alkalmazható? Tudni kell, hogy sajnos nem minden esetben alkalmazható a fogbeültetés. Tervezéskor figyelembe kell venni az összes lehetőséget, hogy egyszerűbb vagy előnyösebb módon is lehet e pótolni a foghiányt, mint a fogbeültetés.

Mikor válasszuk a fogbeültetést? Elsősorban erre a kérdésre fogorvos, szájsebész válaszol a személyes állapotfelmérést és röntgenfelvételek után. Bonyolult feladatnak számít az implantológiai fogpótlás, hiszen rengeteg szempontot figyelembe kell venni. Vannak olyan esetek, amikor a fog implantációval történő fogpótlás nem kifejezetten előnyösek, és vannak olyan esetek is, amikor kifejezetten előnyösek. További részletek a www.ectoderma.hu weboldalon.

Fog implantáció

Egy vagy több foghiányt pótolhatunk a fogbeültetés alkalmával, ha megfelelő csontkínálattal rendelkezünk. Egy foghiány fogbeültetésével a foghiány melletti ép fogakat nem érintjük, így nagy előnynek számít. Minden esetben személyre szabottan tervezik meg a fogbeültetést

Mini implantátumok

Amennyiben teljes fogatlanság áll fenn, és a csont már nem elegendően vastag, mini fog implantátumok segítségével történhet meg a fogpótlás. A mini implantátumok a kivehető fogsor jobb rögzülését biztosítják, tehát nem fix fogsort kínál, hanem a kivehető fogsor könnyebb viselését teszi elérhetővé.

További érdekes cikkek

szerencsejáték függőség kezelése