Limpersberg

Munkavállalás és albérlet Luxembourgban

Manapság egyre többen költöznek Luxembourgba munkavállalás illetve egyetemi ösztöndíj céljából. Az európai miniállam fővárosa a lehetőségeken és a látnivalókon kívül, egyéb meglepetésekkel is szolgál a letelepedés szempontjából. Ennek oka a meglehetősen magas albérlet árakban rejlik. Magyar, főként budapesti viszonylattal összehasonlítva, a Luxembourga való költözés jelentős megtakarítást igényel.

A város felkapottsága miatt a kereslet-kínálat nincs egyensúlyban, a keresletben árfelhajtó tényezője van. Az albérleti lakások, illetve szobák értékesítése főként ingatlanközvetítő irodák segítségével történik.

A hazai viszonyoktól eltérően, az ügynökség jutalékát nem a tulajdonos, hanem a bérlő fizeti, ami nagyjából egy havi bérleti díjat, plusz az Áfát jelenti.

Echternach

Általánosságban a kéthavi kaució a megszokott, így rövid számolgatás után könnyen kiderül, hogy az albérlet költsége szempontjából a beköltözést megelőzően rendelkezni kell legalább a három, vagy akár a négyszeresével.

A bérlők tapasztalatai szerint nagyon nehéz az albérlet elhagyásakor a kauciónak az érvényesítése, mivel az ottani szokások szerint már a legkisebb probléma, az ingatlanban bekövetkezett kár, vagy szennyeződés miatt jogot formálnak a kaució összegének a megtartására.

További meglepetést szokott okozni, különösen a családdal, gyermekkel kiköltözők számára, hogy ott, a hazai viszonylatoktól meglehetősen eltérő négyzetméter területet tartanak egy család részére elfogadhatónak a kiadáskor, minimum egy 80 négyzetméteres lakást tartanak megfelelő méretűnek egy család részére.

luxemburg albérlet

A Luxembourgba költözők a Vaubanfort.lu weboldal segítségével könnyedén megtalálhatják a rövid illetve hosszú távú igényeknek megfelelő albérletet. A portálon angol nyelven elérhetőek az albérleti lakások, szobák a legjobb ár-érték arányban, amely garantálja a legjobb szobaárakat akár városi, akár regionális szinten egyaránt.