Újabb honlapot vásárolt meg az ingatlan.com

Újabb honlappal bővítette portfólióját az ingatlan.com; az ország piacvezető ingatlanos portálja az ingatlanokat kínáló honlapok után ezúttal a hitelajánlatokat tartalmazó BankRáció.hu honlapot vásárolta meg.

    A vevő cég az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében rámutatott: az új honlapot azzal a céllal vásárolták meg, hogy az érdeklődők a lakáshirdetések mellett hozzájuthassanak a legkedvezőbb hitellehetőségekhez is.

A közleményben emlékeztetnek arra, hogy tavaly vásárolták meg a kelet-magyarországi régióban erős Toplak.hu-t, az idén tavasszal pedig az Iroda.hu csoportot.

A BankRáció.hu-t két fiatal közgazdász alapította, a tavalyi árbevétele 103 millió forint volt. A vásárlást követő nagyobb látogatottság miatt a honlap árbevétele az idén várhatóan megduplázódik, amennyiben több mint 4 milliárd forint lakáshitelt közvetítenek. Az alapítók az eladás után is tovább vezetik ezt az üzletágat.

A honlap 30 bank hitelajánlatát tartalmazza. A hitelkalkulátor a havi törlesztőrészlet mellett megadja az ehhez tartozó kamatot, továbbá a kezdeti költségeket és azt a kamatperiódust is, ameddig fix marad a törlesztés.

Az új tulajdonos szerint a lakásvásárlási és a hitellehetőség összekapcsolásával az ügyfelek egy átlagos 12-15 millió forintos lakás esetében akár 3 millió forintot is megtakaríthatnak a futamidő alatt, amennyiben a legkedvezőbb ajánlatot választják.

A magyar internetes ingatlanhirdetési piacot 17 évvel ezelőtt az ingatlan.com teremtette meg, a cég ma már évente több mint 1 milliárd forint árbevételt termel – ismerteti a közlemény.