Román autópálya matrica

A különböző országok az autópálya díjat eltérő módon szabályozzák, amelyben nem könnyű eligazodni. Romániában a díjköteles útszakaszokon elektronikus autópálya rendszer (Rovinete)van érvényben. Úthasználati díjat kell fizetni a gyorsforgalmi utak mellett a főutak használatáért is. Az összeg nemcsak az érvényességi időtől, de a gépjármű tengelyszámától és az össztömegétől függ.

A digitális matricát az román útdíjszedő hivatalos honlapján a www.roviniete.ro oldalon akár magyar nyelven megvásárolható. Ezenkívül a MOL töltőállomásokon is megvásárolható. A vásárlást matrica kalkulátor segíti.

románia autópályák

Román Autópálya matrica árak személyautóra

(3,5 tonnáig)

2019.december 31-ig

7 napos:14,27 LEI (3,00 €)    30 napos:33,30LEI (14,00 € )    90 napos: 61,84 LEI (13,00 €)

éves matrica ára:133,20 LEI (28,00 €)

A honlapon bankkártyával felár nélkül megvásárolható az e-matrica, és  E-mailban/SMS-ben visszaigazolást küldenek. Az e-matrica  és a számla e-mailban kiküldésre kerül azonnal , ha a kártyakezelő cég visszaigazolta a fizetést.

Banki átutalással kifizetett rendelés esetén a pénz beérkezte, és visszaigazolását követően kerül kiállításra. A számla és az e-matrica e-mailban kiküldésre kerül.

Tipp

Romániában egyes hidak, például a Giurgiu-Rousse híd, és a Fetesti-Cernavoda híd díja is megvásárolható a töltőállomáson.

Külföldi Autópálya matrica vásárlás
Cseh Autópálya matrica
Szlovák autópálya matrica
Olasz autópálya díjak