paphos látnivalók

Paphos látnivalók: Legszebb természeti látnivalók, strandok Paphos környékén

Paphos/Páfosz kedvelt turisztika célpont, de kellemes időjárása, festői strandjai a családos nyaralókat is vonzza. Repülőtere a városközponttól alig 7 kilométerre található, a város nevezetességei gyalogosan is bejárhatók.

Ciprus sokféle kikapcsolódási lehetőség kínál, és a hegyvidéki túrákat és tengerparti fürdőzést egyaránt. Páfosz körzetein belül négy üdülőhely is található, ugyanakkor a közeli és távolabb fekvő nyugat-ciprusi települések jó buszjáratokkal közelíthetők meg.

Páfosz legjobb természeti látnivalói és strandjai

Páfosz napjainkban egy gyorsan fejlődő turisztika központtá vált, a nyaraló szezon egészen májustól október végéig tart, de a kellemes mediterrán időjárása miatt egész évben kiváló úti cél. A nyarak kifejezetten forróak, azonban a part mentén fújó szél elviselhetővé teszi a meleg napokat. Gyönyörű strandjai, erdős hegyei, buja zöld völgyei miatt a romantikus nyaralást kedvelők körében is népszerű.

 

Páfosz 50 kilométer hosszú partszakasszal rendelkezik, amelyen ötven strand található. A strandok általában nagyon jól felszereltek, korszerű létesítményekkel is rendelkeznek, ráadásul 12 ebből a kék zászlós minősítést is elnyerte.

Petra Tou Romiou strand és az Aphrodité sziklája

Páfosz egyik legfelkapottabb strandja, a mitológia szerint a szerelem istennője Aphrodité itt emelkedett ki a habokból. A tengert körülvevő sziklák történelmi nevezetessége, hogy a bizánci őrség itt semmisítette meg és akadályozta meg az arab kalózhajók támadását. A római sziklát a mitológia szerint, ha valaki háromszor megússza, akkor elnyeri nemcsak az örök fiatalságot, de az örök szépséget is.

Korall-öböl

Páfosz legszebb strandja a Korall-öbölben található, amely kiváló kiindulópont a környék felfedezésére is, például a Troodos-hegység és a Polis és Latchi halászfalvak felkeresésére. Az öböl kristálytiszta vize alkalmas úszásra, vízisportokra, valamint népszerű búvárkodási helyszín. A Corall-öböl nevezetes a legjobb szállodákról, és tavernákról, ahol kiváló helyi borokat, és friss halételeket szolgálnak fel. Az öböltől északra és délre fekvő partvidéken sziklás hegyek és víz alatti barlangok találhatók.

Troodos-hegység

A Troodos-hegység Ciprus délnyugati felén húzódik, az aktív kikapcsolódás fellegvára. Kellemes túra vezet a Caledonia-vízeséshez Platres városkából, amely a sziget legmagasabb vízesése. De számos érdekes hegyi falva miatt is kedvelt: Pelendriben található a bizánci Timios Stavros-templom, és a pedoulasi Mihály arkangyal-templom.

Adonis vízesés

Az Adonis vízesés a romantikus nyaralók felkapott látnivalója. A legenda szerint a festő hely Aphrodité és Adonis szerelmi fészke volt. A vízesés könnyen megközelíthető a Korall-öböltől és Koili falujától.

Avakas Gorge

A környék és egyben Ciprus egyik legszebb természeti látnivalója, a szurdokot egy nagy sebességű patak vájta ki, amely évezredek óta áramlik a mészköveken keresztül. Az Avakas-szurdok három kilométer hosszú, időnként a harminc méter magasságot is eléri.

Ciprus utazás

Ayia Napa látnivalók

További utazási ötletek
Stuttgart