Angol Nyelvvizsga: Hogyan lehet bővíteni zenehallgatással angol szókincsünket?

345gSokszor előfordul az angol nyelvet tanulóknál, hogy a régi szótanulási módszerek nem kielégítőek számukra, vagy azért, mert a kellemetlen iskolai élményükre emlékezteti őket, vagy mert egyszerűen impulzusszegénynek és unalmasnak tartják az asztal fölötti görnyedést. Több hasznos ötlet: http://angol-tanitas.hu/

Szerencsére a modern technika fejlődésével már ennél sokkal több lehetőség áll a rendelkezésünkre, hiszen az internet már szinte mindenhol elérhető, akár otthon, akár munkahelyen, és az okostelefonok elterjedésével számos mobil alkalmazás is rendelkezésünkre áll. Rajtunk áll, milyen eszközt, és mire használjuk, miért ne lehetne napi pár percet tudatosan felhasználva ezeket a lehetőségeket kihasználva néhány új angol kifejezést megtanulni?

A lehetőségek szinte számtalanok, és általánosan elfogadott nézet, hogy minél inkább örömöt találunk valamiben, annál hamarabb tanuljuk meg, tehát válasszunk ki egy olyan opciót, amely számunkra minden valószínűség szerint nem okoz a szó szigorú értelmében „tanulás” érzést.

Ha valaki általában szereti a zenét, válasszon ki egy számára kedves előadót, esetleg kedvenc dalát, és hallgassa meg az angol szöveget nézve. A szöveget a cím alapján könnyen megtalálhatjuk az interneten, és akadnak olyan youtube videók is, ahol már eleve szövegesen találhatóak fent az előadok dalai.